R A I L G O E D . N E T                          

Railgoederenvervoer in en om Nederland                                        

 

Vlaardingen Vopaktrein 2017

 

25 maart 2017

 
Een week voor de opheffing van de oude Hoekse lijn staan bij Vopak om 14:50 twee rijen ketelwagens aan de laad-/losinstallatie. Opnieuw lukt het niet een locomotief in bedrijf te fotograferen.

 
4 november 2016 , Foto: en informatie: Frank Schouten
Een paar maanden eerder was dat Frank Schouten wel gelukt. Loc LTE 6409, een voormalige NS/Railion-loc, plaatst twee keer acht ketelwagens met plantaardige olie uit Hongarije bij de (nieuwe) losinstallatie van Vopak. Ingezet worden VTG-wagens die enkele jaren geleden speciaal hiervoor gebouwd zijn. Op IJsselmonde wachten de andere 16 wagens.


25 maart 2017  Op die 17de maart treffen we de Vopak-trein aan op het station van Vlaardingen. De zestien wagens zijn al opgehaald bij Vopak.

 

 
LTE 6406 is de loc van dienst. Ook Locon en Captrain schijnen Vopak te bezoeken. maar LTE is in deze maanden de belangrijkste vervoerder.


 


 
De trein staat natuurlijk helemaal verkeerd t.o.v. de zon en de schaduw. maar betere foto-omstandigheden zijn er even niet. De trein staat op spoor drie; direct  daarachter zijn de voorbereidingen van de ombouw naar metrolijn al zichtbaar. 
  

 
Vertrek om 18:20 uur naar IJsselmonde, waar het tweede deel van deze ketelwagentrein wacht. De tweede set van 16 wagens zal rond acht uur in de avond bij Vopak geplaatst worden.


 
De relatief nieuwe VTG-wagens zijn nog onbezoedeld; samen vormen ze een fraai harmonisch geheel. Type Zacns (katelwagen, met draaistellen, lossen onder druk, draagvermogen > 60 ton, max 100 km/h.